Detta är vad jag lever för..

Detta ?r vad jag lever f?r..

Tack att jag vet vad jag lever för, om jag inte hade vetat det hade min dag vart ännu sämre än vad den var idag...
För det första satt jag och grät på matten för att jag inte fattar och för att jag kom på att jag ligger ruskigt mycket efter, senare när jag skulle ta cykeln till jobbet resulterade det i att min kedja gick av, jag kom för sent, men eftersom jag har världens bästa mamma blev det inte så sent som det skulle kunna ha blivit om hon inte låtit mig ställa av cykeln vid McDonalds och skjutsade mig resten av vägen!... Hon är bäst min mamma!...
Nu håller jag på att peppa joanne att träffa en kille som hon är intresserad av, det är så roligt att hjälpa till med sånt...
Imorn kommer mina käraste kusiner, så roligt vi kommer att ha, det kommer verkligen att bli ett kärt åretseende!
Nu måste jag gå och lägga mig, livet är underbart även om vissa saker är jobbiga, vet jag att Jesus är uppstånde och att han dog för mig!.Mitt liv har en mening!

fresas,bananas,avocados and orange juice

fresas,bananas,avocados and orange juice

Kunde det bli bättre, neeej det kunde det inte.. Där satt den, vi var på shoken och köpte mysig mat så att det stod härliga till!... Mycket galet folk, alla skrek för sin sak och ville att man skulle köpa av dem. Frukten var hur billig som helst och så färsk. Har hittills aldrig ätit godare avokado..
Nu måste jag skynda mig till skolan, är på håret sen och måste plocka ihop mina skolsaker. Efter skolan ska jag till akis och ta min sista spruta innan jag åker, sen är det bara medicinen kvar!...
Anibal ska hjälpa mig med mitt spanska tal som jag ska ha om Israel och det hurrar jag högt för med tankte på hur dålig jag tyckte att jag var på spanska igår..
Jag längtar framåt samtidigt som man ska njuta av dagen som den kommer, hur kan det gåihop?!...

Här kommer jag, flygande ut ur graven!

H?r kommer jag, flygande ut ur graven!

Jag tror inte att Jeus var lika vålsam när han kom ut ur graven, men har man fransosen som förebild så har man.
Ursäkta om jag tjatar om Israel, men det är för att jag verkligen inte kan sluta att tänka på det.
Denna grav är en utav två som man tror var den plats där Jesus begravdes på. Så underbar och ljuvlig plats.
Samtidigt njuter jag av det liv som jag lever även om det innefattar endel krångel!
Dagens:-försov mig, skppade matten och kom sent till historian, vaknade vid nio, börjar skolan halv!...
             - väl i skolan, mycket lyckat snack med vår handledare i PA som jag tror tycker att vi sköter detta galant,vi är så bra, jag och johanna
              - efteråt , skrev jag världens jobbigaste prov som var hur svårt som helst, vilket resulterade att jag mådde skit för ett tag
              - med lite flum på det blev allt bra igen
              - genom staden träffar man på folk som man inte sett på ages, konstigt värre.. 
            
Nu har jag suttit här på tok för länge, måste socialisera mig med mormor som åker imorn!...
Hade bra folket!

mitt ute i natten- Eilat 2007

mitt ute i natten- Eilat 2007

The best night ever!... Vår första kväll i Eilat slutde med att vi fick sitta utanför The Shelter i mer än en timma och det var ISkallt.Det lovade att öppna klockan fem på morgonen, men eftersom ahn försov sig kom vi inte in förrän vid sex...
Trevligt var det iallafall när vi träffade han som tog kortet, han visade sig jobba för UN i Irak och hur coolt är inte det på en skala. Jag saknar verkligen Israel, jag saknar verkligen allt som har med det landet att göra!.... (med betoning på allt)

Fix you...

Fix you...
I love and miss, missing your kiss 
You called but I did´nt answer 
I saw you a last time but I pretened like I didn´t care
But the real truth is that I did care

I will always remember... 

Lite mer än en månad kvar

Lite mer ?n en m?nad kvar.....

Här är staden som jag och Johanna kommer att tillbringa större delen av sommaren i. Puerto de la cruz, där kommer vi att jobba som volutärer på ett barnhem.Än så länge har det varit så långt bort och det är så mycket annat som händer i livet innan vi åker. Lite magkänsla fick jag igår när jag lyssnade på spansk-lovsång. Så underbart, så mysigt.... Cantaré de tu amor por siempre! Det kan jag verkligen, tack Gud att du förlåter och gör mig hel igen!

me and my baby are grilling

me and my baby are grilling

Ute nästan mitt i natten,här grillar vi hemma hos Pao!... Hur kallt som helst, desstom slutade det med att vi stekte våra burgare.

Jag sitter och kollar runt..

Det blir billigt om man skulle boka hotell och flyg till Eilat snart. Jag längtar verkligen tillbaka, och ju längre bort det är desto billigare blir det.
Jag kommer ändå inte kunna åka förrän i höst, jag är så gott som pank nu, min plånbok ropar stopp och hejda dej!
Nästa är iallafall Barcelona och sedan Venezuela med mitt andra gulltryne, älskar dig Johanna Sten.

De som lever i Israel, vill leva där

Lite information från en artikel i Israel21c:

Förra året gjordes en undersökning (kort efter kriget mellan Israel och Hizbollah) bland Israels invånare. Frågan var huruvida respondenterna hellre skulle vilja vara medborgare i något annat land än Israel. Av de israeliska judarna svarade 88,5% att de föredrog israeliskt medborgarskap framför något annat.

Av de arabisk-israeliska invånarna svarade 73% att de hellre ville vara israeliska medborgare, än medborgare i någon annan stat i världen.


Israel 2007

Israel 2007
 tack mina vänner. här är vi, pullan, fresas och smulan
tack smulan för en underbar resa tillsammans med dig, många oförglömliga minnen att lägga i ryggsäcken som jag alltid bär med mig så tack. Love you of all my heart
tack pullan för allt, att fått lära känna dig ännu bättre samt för allt roligt vi gjorde.  otroligt mycket med kärlek till dig med.
But we will come back, right girls?
Eilat 2008 med vår Forever Young
 

Trädgårds graven nästa

Idag ska vi till den grav som jag skrev om på påskdagen, vi ska besöka trädgårdsgraven idag!.
Det kommer att bli så roligt, för hittills har vi haft det så chill, förutom att jag kmmit på olika krämpor som jag har fått under resans gång. Fattar inte, är det inte benet så är dert örat, senast i morse upptäckte jag att jag fått en blåsa på läppen!... Hur äckligt är inte det, men Pao lugnade mig med att  jag måste äta mer vitaminer och att det är där skon klämmer.
Så efter trädgårdsgraven ska vi till en jätte stor marknad, där man säljer frukter av alla dess sorter och senare göra en fruktsallad, jag är mest intressead av alla nötter som jag ska köpa där med.
Jag verkligen älskar Israel och älskar det judiska folket, ni fattar inte..


Nu är jag här!

Nu ?r jag h?r...

Helt underbart, nu sitter jag här med emma och pauline, vi kom natten till idag. Tidigt på morgonen, jag och emma letade febrilt efter nyckeln till vår lägenhet som skulle ligga på ett elskåp utan att vi hittade den. När vi senare gick ned några trappor nedåt visade det sig att vi hade letat fel, vi hittade nyckeln och kom in...
När vi idag sovit ca fyra timmar fram till tolv på dagen, gick vi senare ut och checkade området.. Mycket fint område är det som vi bor i, lite högre upp på gatan bor nämligen premiärministern själv..
Senare kom finaste Pao till oss och vi bara mös, satt och snackade vi har ju inte träffats på ages, hon bor ju nämligen här.
När vi snackat länge bestämde vi oss för att sova hemma hos henne i natt, jag och emma hade inte ätit sen vi
bytte flyget till telaviv från prag vilket var hur äckligt som helst, men hungriga var vi iallafall. Efter mycket om och men kom vi till ett köpcenter där vi åt lite pizza. Jag var vrål-hungrig och fick ont i huvudet. Blev nästan rädd att det skulle lika Israel syndromen då jag förra året blev sjuk, men efter lite mat i magen blev det bättre.
Sen väl hemma hos Pauline och hennes underbara familj åt vi god mat, medan deras hund mer eller mindra äcklade sig på oss. Usch, jag säger bara usch...

Just nu sitter jag, emma och pao som jag tidigare nämt, nu bara myser vi. Med utsikt över Jerusalem bara njuter jag av varje minut av att få vara här.. även om min kropp blir konsig mår jag själv hur bra som helst. !

Nu ska jag avsluta, med varma hälsningar från Jerusalem, staden som aldrig sover, så fin ligger du på höjden, jag älskar dig med pärla, Guds ögonsten.

Do you really want to live forever?

Do you really want to live forever?

Kanske inte om man fick välja, men nu när man måste, har jag för länge sedan fattat mitt beslut om vart jag vill tillbringa eviheten.
 Frågan är nu, var du kommer att tillbringa den?


Graven är tom

Graven ?r tom
Han är inte där, utan han är uppstånden ifrån det döda. Tänk vad härligt, att han idag sitter på Guds högra sida i himlen!... TACK Jesus!


Du kom från din faders härlighet, frivilligt gick du ned hit till mörkret och nöden. En Kung tog en tjänares gestalt ödmjuk och mild i allt och blev lydig till döden. Ja, du avstod din krona av guld, gick lidandets väg för vår skull, all vår synd fick du bära. Guds son genom smälek och fattigdom, vann du seger och ära!

three

 
three

Nu är tiden inne, nu är dagen snart hääär!...så härligt och underbart vi hade det förra sommaren,
du kommer att vara saknad Johanna Sten.
men Emma du och jag, galet tänk en tanke som vi satte i verket, vi är bradu och jag !..
nu åker vi snart och jag kan inte sova!... Vill bara vara vaken och andas in allt, kommer nog skriva på plats med, skaförsöka iallafall!.. Ha det bäst Sverige, och särskilt mina älsklingar, ni vet vilka ni är!)... tack att ni bryr Er!
PUSS


historia, tro inte att det är sista lektionen!

Denna dag har inte vart längre, alla andra slutar tidigt, vissa affärer stänger tidigare än vanligt, men inte vi, inte vår skola Katedral..
Just nu sitter jag på en tråkig historia lektion, som annars brukar vara mer intressan än så här.. Hur som heslt, har jag, Michelle och Johanna ett och annat på G... vad får ni veta senare...!
Idag ska jag växla pengar och senare gå på !8 års fest, sen blir det utgång tror jag!
Nu är jag snart i Israel, det förlovade landet!...
Livet är verkligen Guda givet!


Feliz Pascua Florida

Fleliz Pascua Florida

Dagens nya ord: matjesill, feliz pascua florida= Glad Påsk


Så Glad Påsk, snart är jag i Israel

Tack Amerika

T?nk att befrielsen kom..

Just nu sitter jag och har historia, min andra lektion på dagen, vi har just avklarat vårt första prov om andra världskriget och har nu fått uppgifter om att skriva logg om mellankrigstiden, som vi alla vet kom andra värdskriget. Vid dess slut hade mer än 6 miljoner människor misst livet.. Bland dessa främst judar, men även romer och handikappade.
Kan ni tänka er den dag då Amerikanska trupper satt sina fötter på europeisk mark då befrielsen var som närmast och då räddningen kom på riktigt!.
Europa har staterna att tacka, så tack!

pale and fresh....

pale and fresh....

ibland kan man förundras när man hittar bilder som man tagit ages ago, ibland pinsamma, ibland bara allmänt fula. Till vilken kategori denna tillhör får ni avgöra själva.

nu är sommaren snart här, det gillar vi...

Klockan är på tok för mycket, alla sover och här sitter jag....
Har just gjort om min blogg, som man så tydligt ser. Är väldigt nöjd med resultatet om jag får säga det själv...
TACK CROSSNETFLOW
utan den sajten hade jag aldrig listat ut hur jag skulle ändra bort den fula rosa texten som smög sig in bland allt annat orange.
Idag har det vart en rolig dag, har pluggat lite och vart med mina käraste vänner...
SARA: Nu kommer berättelsen om boken, den är tillägnad för dig!
Jag har just kommit på att jag har ett stabilt huvud,ja ett så stabilt huvud att man kan lägga böcker på det som ligger kvar, flickan som jag nämde ovan trodde inte på mig och skulle själv bevisa att hon med kunde, men icke!..
Mitt huvud är unikt, kanske är jag gjord för att leva i länder där man måste hämta vatten på det viset, vem vet? Framtiden får utvisa....






                              Om du går så långt som du kan se, så kommer du därifrån se tillräckligt för att gå ännu längre.
-James Wooden